Ove sezone volimo minijaturne vaze: Evo gdje ih pronaći i kako ih stilizirati

Znamo, ”flowers for spring, groundbreaking…”, međutim dašak proljetnog ambijenta u interijer najlakše možete unijeti svježim cvijećem u elegantnoj i zanimljivoj vazi. Ako ste se zasitili klasičnog izgleda cvjetnih aranžmana, ove sezone se pojavio trend koji bi moga biti baš ono što tražite.

Minijaturne vaze su odlična opcija ako želite postići nešto drugačiji izgled. Naime, sve više su raskošni buketi zamijenjeni jednostavnim kompozicijama sa samo jednim cvijetom ili tek nekoliko zelenih grančica. No, to ne znači da je ovo izgled koji će nužno djelovati minimalistički i ”siromašno”. Upravo suprotno, mini vaze stvorene su za međusobno kombiniranje i slojevito stiliziranje različitih oblika, visina, boja i materijala od kojih su izrađene. Zbog toga mogu imati dramatičniji efekt nego kad samo jednu veliku vazu s cvijećem stavite nasred stola.

S obzirom na to da je trend zaživio na društvenim mrežama, a njeguju ga i mali proizvođači keramike i DIY zaljubljenici, hrpa različitih modela mini vaza može se pronaći i u ponudi popularnih trgovina. Često se mogu pronaći i u setovima, no preporučujemo da uvijek ubacite barem jedan komad koji ”ne pripada” kako biste postigli spontan i razigran izgled cijele kompozicije. U nastavku smo izdvojili nekoliko modela s kojima će rekreiranje trenda minijaturnih vaza biti jako jednostavno.

@qing.zeng What do you do when you have flowers blooming in your garden?? Fill up some mini vases and use them as table decor 🥰🌷💐 #homedecor #summertime #flowers #homeideas ♬ blue hair – ☆

Foto: Instagram, H&M Home, Sinsay, Zara Home

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE