Ovo smo čekali! Baby Lasagna zapalio pozornicu u Malmö Areni!

Baby Lasagna nastupio je u prvoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Natjecanja za pjesmu Eurovizije koje se održava u Malmöu nakon što je prošle godine pobjedu odnijela švedska predstavnica Loreen. Švedska je sedmi put zaredom domaćin popularnog glazbenog natjecanja pa nismo ni očekivali ništa manje od vizualnog spektakla na pozornici.

Hrvatski predstavnik Baby Lasagna je izveo Rim Tim Tagi Dim na raskošnoj pozornici Malmö Arene. Marko i njegov bend nastupili su sedmi po redu nakon što su svoje pjesme izveli predstavnici i predstavnice Cipara, Srbije, Litve, Irske, Ukrajine i Poljske. Večeras će se predstaviti ukupno 18 zemalja od ukupno 37 među kojima su po prvi put i direktni finalisti. Za razliku od prijašnjih godina u polufinalnim večerima gledat ćemo nastupe Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske i zemlje koja je prošle godine odnijela pobjedu.

Baby Lasagna je energičnim nastupom, zanimljivim kostimima i specijalnim efektima doveo pozornicu do užarenja i time potvrdio svoj status ovogodišnjeg favorita. Vjerujemo da je tri minute cijela Hrvatska bila na nogama i plesala prepoznatljivi Rim Tim Tagi Dim ples dok je publika u Malmöu pjevala zajednos s Baby Lasagnom!

Podsjećamo da pravila Eurosonga nalažu da ne možete glasati za svog predstavnika ako se nalazite u zemlji iz koje on dolazi. No, ako se trenutačno nalazite van Hrvatske i želite da Rim Tim Tagi Dim prođe u finale to možete učiniti slanjem poruka ili pozivima iz ovih zemalja: Srbija, Litva, Irska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina, Poljska, Cipar, Island, Njemačka, Slovenija, Finska, Moldavija, Švedska, Azerbajdžan, Australija, Portugal, Luksemburg.

Deset najboljih pjesama prema glasovima publike ponovno će nastupiti u finalu Eurosonga 2024.

Foto: EBU/Sarah Louise Bennett/Corinne Cumming/Alma Bengtsson

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE