Cice mace su najljepša proljetna dekoracija u svakom domu, a mi smo izdvojili nekoliko genijalnih ideja koje će vas inspirirati!

Samo nas nekoliko dana dijeli od Uskrsa, a to znači da je krajnje vrijeme da svoj dom ukrasite s nekoliko prikladnih ukrasa koji s nevjerojatnom lakoćom unose vedrinu u baš svaki prostor. Prilikom blagdanskog dekoriranja posebnu pažnju pridajemo proljetnom bilju, od kojih se neodoljive cice mace nameću kao uvjerljivo najljepša dekoracija koju već tradicionalno svake godine uvrštavamo u naš dom.
Cice mace su sjajna dekoracija za sve one koji na decentan način domu vole pružiti osvježenje, a ime su dobile zbog svojih mekih, sivkasto-bijelih pupoljaka koji se pojavljuju na granama u rano proljeće, a koje neodoljivo podsjećaju na male mačje šape. Upravo zato, cice mace se često koriste u ukrasnim aranžmanima. Meki pupoljci beru se u rano proljeće prije no što se potpuno otvore, a potom se koriste u izradi uskršnjih vijenaca, buketa i drugih cvjetnih kreacija. Iako ih mnogi koriste upravo kao uskršnju dekoraciju, sjajno će izgledati u svakom minimalistički uređenom domu, a u kombinaciji s proljetnim cvijećem u trenutku ćete vašu omiljenu prostoriju možete pretvoriti u pravu malu, proljetnu, cvjetnu rapsodiju.
 
Briga i održavanje
Što se tiče same dugotrajnosti, želite li ovaj presladak detalj u svom domu zadržati što duže, predlažemo da svakako svakodnevno mijenjate vodu i brinete o njima kao i o svakom drugom cvijetu. Iako vjerujemo da vam ne treba dodatni poticaj za nabavu neodoljivih cica maca, u nastavku smo izdvojili nekoliko ideja kako s njima dekorirati prostor za koje će vas potaknuti na kreiranje predivnog ukrasa koji će interijer doma podignuti i zaokružiti na pravi način!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE